Ung och arg

Vad ska man säga. Har under lång tid känt mig som en blandning mellan Harrison Ford och Nicolas Cage, arg och bekymrad. Det har att göra med dessa ekonomi journalister, det finns en hel del av dem som är helt fantastiska och kommer med riktigt bra texter och repotage. Tyvärr så känner jag att många av dem inte riktigt har koll på vad de sysslar med. De skriker i kör om hur det nu har vänt i ekonomin och hur säkert det är att placera på börsen i dessa tider, hur fantastiskt ljus framtiden är och att allt ont är bakom oss. Faktum är att ingen har någon aning om när det vänder utan det vet vi först efteråt och att säga något annat är ren idioti. Jag förstår att politiker och andra pratar om en vändning (det ska de göra) men var är den kritiska granskningen, vad finns det för substans? Och kom inte med att det finns possitiv statistik för de finns inte den är fortfarande katastrofal, bara för att det inte faller lika snabbt som under hösten så betyder det inte att det faller.

 Det har tjatats om hur mycket SAAB skulle kosta om det skulle gå i konkurs men de flesta av journalisterna verkar inte ens ha en gnutta av insikt i att det kommer att kosta att hålla igång eländet också! När det kommer en köpare som är villig att driva och försöka få snurr på de extremt misshandlade företaget så duger inte det för journalisterna utan då hittar de en jäkla massa småsaker som de anser kommer få katastrofala följder.

De skriker efter pengar utan att fundera på att det är någon som måste betala för allt och att pengar inte alltid löser problemen, de kan faktiskt orsaka problem också.

Kommentarer
Postat av: Oscar

Hehe, journalistkåren ger jag inte mycket för. Det är roligt när de beskriver orsakerna till olika kursrörelser (med saker fångade ur luften) som har tekniska orsaker. Det finns dock en som jag gillar - Per Lindvall (E24).

2009-08-18 @ 20:55:56
URL: http://rationalism.blogg.se/
Postat av: HC

Håller med från början till slut, Per Lindvall är en ljusglimt i ett annat mörkt hav. Ses i morn.

2009-08-18 @ 21:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0